marți, 21 iunie 2011

FESTIVALUL DE FOLCLOR ”FLOARE DE PE BĂRĂGAN„

FESTIVALUL FOLCLORIC „FLOARE DE PE BĂRĂGAN„

In perioada 2-5 iunie 2011 în județil nostru s-a desfășurat Festivalul de Folclor”Floare de pe Bărăgan”, Ediția aXIV-a.
Organizatorii Festivalului au fost Consiliul Județean , Centrul Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale Ialomița, Consiliul Local Slobozia.
La Festival au participat ansambluri folclorice din mai multe țări: Olanda, Serbia, Polonia, Macedonia și Bulgaria.
In data de 3 iunie 2011- orele 20,30, noi am fost gazdele Ansamblului Folcloric”DOBRUDJA” din Bulgaria. Deschiderea a fost făcută de Ansamblul ”DRAGAICA” din orașul Căzănești, urmat fiind de Ansamblul ”DOBRUDJA”. A fost un spectacol minunat, cu sala plină de spectatori.




_________________



_________________



_________________

luni, 20 iunie 2011

ZIUA EROILOR

ZIUA EROILOR - 2 IUNIE 2011

Cinstirea eroilor a fost și este concretizată prin festivități și pomeniri, prin înălțarea de monumente, plăci comemorative, precum și edificiul cunoscut sub numele de ”Monumentul Ostașului Necunoscut”,
În anul 1995, prin Legea 48, Art.1”...se proclamă ZIUA EROILOR sărbătoare națională a poporului român, cea de a 40 zi de la Sfintele Paști - ZIUA ÎNĂLȚĂRII DOMNULUI IISUS HRISTOS - potrivit tradiției românești.
Aliniindu-ne și noi Primăria orașului Căzănești la această omagiere, am venit astăzi la monumentul din fața bisericii împreună cu școala, pentru a depune o coroană de flori și a susține un scurt program, cinstind astfel memoria celor căzuți la datorie.



_________

_________________










marți, 14 iunie 2011

1 IUNIE - ZIUA COPILULUI




Miercuri 1 Iunie - ZIUA COPILULUI, în parcul din fața Primăriei orașului Căzănești, cei mici au fost sărbătoriți așa cum se cuvine. Au participat copii, părinți, bunici.


Programul a fost prezentat de Grădinița de copii cu program normal, pregătiți fiind de doamnele Manea Anișoara și Moise Mariana. În bibliotecă micilor utilizatori li s-a prezentat spre vizionare filme pe video proiector(Dumbrava minunată, Veronica), s-au facut lecturări pentru prichindei și au putut admira expoziția de carte pentru copii, având în vedere că în perioada 29 mai - 3 iunie, s-au desfășurat ZILELE CARTII PENTRU COPII.