marți, 6 martie 2012

1 MARTIE - ZIUA BIBLIOTECII - ION CREANGA


       Joi 1 martie 2012 , orele 11,00, la Biblioteca orașului Căzănești a avut loc o amplă manifestare culturală dedicată ZILEI BIBLIOTECII - ION CREANGĂ- 175 de ani de la nașterea îndrăgitului povestitor.
       În deschiderea am făcut o scurtă prezentare a vieții și operei scriitorului atât de îndrăgit de copii, după care clasele I-IV B au prezentat pe rând :”Capra cu trei iezi”,Ursul păcălit de vulpe”, ”Pupăza din tei” ,”Soacra cu trei nurori”, au cântat și au recitat într-un mod plăcut.
      A urmat clasa aVIII-a care a prezentat ”Prostia omenească”.Celebrarea acestei zile , a fost un moment prielnic de a-i apropia pe copii și pe părinții lor mai mult de carte.
      În zilele ce au urmat, le-am prezentat pe video proiector ”Amintiri din copilărie” și într-ua din zile le-am pus filmarea făcută la ZIUA BIBLIOTECII.S-au bucurat enorm de mult și au rămas profund impresionați.









































 

luni, 5 martie 2012

Unirea Principatelor Române - 153 de ani































Marți, 24 ianuarie 2012, orele 11,00, am participat la o manifestare culturală dedicată zilei de 24 ianuarie 1859 - Unirea Principatelor Române, de la a cărei înfăptuire s-au împlinit 153 de ani.











Acțiunea s-a desfășurat la Școala nr.2 și au participat toți elevii claselo I-VIII, alături de învățători și profesori.D-na Radu Dorina, învîțătoare la clasa aIII-a B a prezentat materialul dedicat acestei zile, iar elevii claselor aV-a și a VII-a au prezentat ”Moș Ion Roata și Unirea”.











Mai spre sfârșit le-am prezentat pe video proiector un material despre Mica Unire, folosind aparatura din dotarea bibliotecii.