joi, 24 mai 2018






                                             ,, SA TRICOTAM CU SPOR!''
 
 
            23 mai 2018, o zi incarcata de nostalgie.
            Azi a avut loc ultima intalnire din cadrul proiectului educational ,, Povestea firului de lana''. Proiect care a avut ca scop: promovarea traditiilor, dezvoltarea abilitatilor de a realiza in echipa activitati extracolare, cunoasterea, pastrarea si valorificarea mestesugurilor vechi.
            Pe parcursul mai multor luni am trecut lana prin toate etapele prelucrarii. De la tuns, curatat, spalat, tors, vopsit la tesut si la tricotat.
           Întâlnirea de astazi am dorit sa fie sub forma unei sezatori, pentru a reinvia un vechi obicei din viata satului care reprezenta cea mai frumoasa traditie de la tara. Actiunea s-a numit sugestiv ,,Sa tricotam cu spor!''
           Biblioteca noastra ,,imbracata'' in straie de sarbatoare si-a asteptat musafirii avand pe fundal, muzica traditionala romaneasca.
                                                          
 
 
 
 
                 La actiune au participat elevii implicati in proiect si femei din comunitate.
           Asa cum ii sta bine unei sezatori s-a cantat, s-au spus poezii, ghicitori, proverbe, s-au citit povesti si s-au servit bucate alese, preparate de femeile participante la sezatoare.
           Pe parcursul activitatii, femeile le-au invatat pe ucenice cum sa tricoteze, de la pus ochiuri pe andrele pana la diferite modele.
           Toate fetele la sfarsitul activitatii s-au mandrit cu lucrul iesit din mainile lor.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
           In asteptarea unui nou proiect educational, fetele merg la casele lor impartasindu-si impresii de la sezatoare.
 

               

joi, 17 mai 2018




             ZIUA EROILOR
        SA NU-I UITAM PE CEI CAZUTI IN LUPTA



           Cu prilejul sarbatorii nationale a Zilei Eroilor, celebrata in acest an la data de 17 mai, in ziua de Inaltare a Domnului Nostru Iisus Hristos la cer, biserica alaturi de  primarie si scoala au organizat o festivitate de comemorare a eroilor romani cazuti pe campurile de lupta.
        Dupa savarsirea Sfintei Liturghii, s-au facut slujbe religioase de pomenire a eroilor in cele doua parohii ale localitati Cazanesti.
        La monumentul eroilor amplasat in fata bisericii din centrul orasului, domnul primar Machita Alexandru a sustinut cateva alocutiuni care au amintit insemnatatea momentului, dupa care copiii de la scoala din localitate au recitat poezii si au intonat cantece patriotice inchinate eroilor neamului.
        Evenimentul s-a incheiat cu ceremonialul depuneriii coroanelor de flori la monumentul eroilor.
Coroanele de flori au fost depuse de oficialitatile locale si de elevii care au reprezentat scoala.
        La eveniment au participat preoti, oficialitati locale, angajati ai primariei, elevi, cadre didactice si membrii ai comunitatii locale.