vineri, 14 iunie 2019






                  EXPOZITIE - EVENIMENT .......... SCULPTORUL MIHAI MARCU - 80
 
 
            Joi, 13 iunie 2019, am raspuns invitatiei doamnei Clementina Tudor, manager la Centrul Cultural ,,Unesco'' Ionel Perlea, de a participa la o expozitie - eveniment cu ocazia implinirii varstei de 80 de ani, a sculptorului Mihai Marcu.
                  S-a nascut pe meleaguri ialomitene la Colelia, a facut primii ani de scoala la Cazanesti, studiile universitare la Bucuresti, are la activ numeroase expozitii in tara si strainatate.
                  Am participat la acest eveniment alaturi de elevii Liceului Tehnologic Cazanesti, cadre didactice si doamna director Pana Mihaela. De asemenea la eveniment a participat si preotul Paraschiv Sorinel, preot la parohia Cazanesti II.
                  Sculptorul Mihai Marcu este considerat unul dintre varfurile sculpturii romanesti contemporane revenind la Slobozia cu o colectie de arta compusa din cele mai valoroase sculpturii ale sale.

                                                                   
                                                       
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 




vineri, 7 iunie 2019





                                                 ZIUA EROILOR
               EROI AU FOST, EROI SUNT INCA!


           Joi, 6 iunie 2019, dupa savarsirea Sfintei Liturghii in bisericile din localitate Cazanesti, preotii alaturi de credinciosi, autoritatile locale si elevi au depuse coroane de flori cu ocazia Zilei Eroilor, comemorata in Ziua Inaltarii Domnului Nostru Iisus Hristos la cer, la monumentul eroilor aflat in centrul localitatii.
                Dupa slujba religioasa de pomenire a eroilor, domnul primar Machita Alexandru a sustinut cateva alocutiuni amintind insemnatatea momentului, urmând un program de poezii si cantece patriotice inchinate eroilor neamului  care s-au jertfit pe campul de lupta pentru libertatea noastra.
                Au fost depuse coroane de flori din partea Primariei si Liceului Tehnologic din Cazanesti.
 
                                                            










luni, 3 iunie 2019





                                              SARBATORIM COPILARIA!

      ,,Daca pastrezi copilaria mereu cu tine, nu vei imbatrani niciodata!''
                                                                            Tom Stoppard

          Pe 1 Iunie, copiii s-au refugiat in biblioteca pentru a petrece cateva momente in spatiul magic oferit de aceasta, printre carti si jucarii, acolo unde timpul nu are masura.
               In biblioteca este ,,cineva'' care ii rasfata si le raspunde la toate intrebarile si doleantele. Aici in biblioteca se simt ,,liberi''.
               De ziua lor au desenat, s-au jucat, au explorat si au descoperit jucarii noi si au realizat ca au multe lucruri in comun cu colegul de banca, de clasa sau de scoala.
               Pentru a fi sarbatoarea deplina, copiii au vizionat piesa ,,Sarea in bucate'' pusa in scena de un teatru de papusi in sala Caminului Cultural.