luni, 25 noiembrie 2019





            PE URMELE RÂULUI IALOMIȚA!
 
 
          Sâmbătă, 23 noiembrie, echipa formată din elevi, cadre didactice și doamna bibliotecar, care au participat la Festivalul concurs de artă culinară tradițională ,, La Casa Tudorii!”, au mers intr-o excursie, ca răsplată, în urma câștigării premiului I la secțiunea ,,Cofetărie - patiserie”.
              Traseul a fost bine ales. Am mers la Peștera Ialomița din Munții Bucegi, pentru a vedea de unde izvorăște râul Ialomița, care a dat numele județului nostru, la Mănăstirea Dealu și la Turnul Chindiei din Târgoviște.
               Peisajul a fost superb! Munții acoperiți de zăpadă. Vremea a fost bună, lăsându-ne să ne bucurăm de peisajele minunate din jurul nostru.
 











 

miercuri, 20 noiembrie 2019




                             ÎNVĂȚĂM ÎN BIBLIOTECĂ !


 
         Marți, 19 noiembrie biblioteca noastră  s-a transformat într-o sală de clasă.
         Elevii clasei I B, coordonați de doamna învățătoare Andronache Viorica, au desfășurat o oră de comunicare în limba română printre prieteni devotați și anume printre cărți și personajele lor.
         Copiii au avut de descoperit prin joc și au învățat  sunetul și litera ,,C”.
         Lecția propriu-zisa  a început cu un spectacol oferit de un teatru de păpuși în miniatură, având ca personaj principal pe ,,Cocuța - Hărnicuța”. În spatele acestui personaj nu putea fi decât doamna învățătoare care, de fiecare data încearcă și reușește să creeze un mediu plăcut de a transmite informațiile.
 





 
         Copiii s-au bucurat și au interacționat pe parcursul desfășurării spectacolului cu ,,Cocuța - Hărnicuța” răspunzând la toate întrebările fetiței, au citit texte la prima vedere care conțin litera ,,C”, au recitat poezii, au cântat, au participat la un concurs de construit propoziții, în urma căruia toți au avut de câștigat însușindu-și noțiunile, au cântat ,,Imnul Hărnicuțelor” și au colorat.
          Activitățile au fost multe și plăcute.
 

















 
          Felicit copiii și pe doamna învățătoare Andronache Viorica, pentru dragostea și cunoștințele pe care le oferă multor generații de elevi, dăruind țării oameni mai buni, mai informați - ,,OAMENI DE NĂDEJDE”