luni, 9 martie 2020




                            PRIN CÂNTEC ȘI POEZIE SĂRBĂTORIM 
                  PRIMĂVARA, MAMA ȘI PE CREANGĂ


                                                              
Imagini pentru IMAGINI deSPRE MAM



           În primele zile ale anotimpului primăvară, sărbătorim ce avem mai de preț pe lume ,,MAMA”. Elevii claselor I A, a III -a B și a IV - a B au organizat în acest sens serbări școlare dedicate zilelor de 1 și 8 Martie, pregătiți fiind cu multă responsabilitate dar și cu dăruire de doamnele învățătoare Radu Dorina, Andronache Viorica și Mirică Zoica.
           Copiii costumați în ghiocei, fluturi, albinuțe, greieri și buburuze au pregătit poezii, cântece și scenete despre primăvară, despre mamă și  au pus în scenă frgmente din poveștile ,,Păcală” și ,,Punguța cu doi bani” scrise de Ion Creangă , de la a cărui naștere se împlinesc anul acesta 182 de ani.
           Biblioteca ,,Ion Creangă” din orașul Căzănești , fiind la a  doua ediție a Concursului local de creație literară ,,Ion Creangă” a înmânat elevilor care au scris poezii și proză, câte o diplomă și o carte premiu.
          Mămicile și-au ascultat, admirat și aplaudat copiii care sunt rodul rugăciunilor și binecuvântarea lui Dumnezeu.
 














                                                          

















 

 

luni, 2 martie 2020






                                ,,PRIMIȚI ÎN DAR UN MĂRȚIȘOR!”


        Activitatea cu tema ,,Quilling - arta modelării hârtiei” din cadrul proiectului educațional ,, De la tradiționalism la modernism” s-a desfășurat pe parcursul mai multor săptămâni, în cadrul bibliotecii ,,Ion Creangă”.
            În acest timp elevele Liceului Tehnologic Căzănești au creat mărțișoare folosind tehnica quillingului.
            Fiind ziua Mărțișorului, zi care marchează începutul primăverii, în creațiile fetelor se regăsesc elemente din natură: flori, păsări și insecte. Fetele au dat frâu liber imaginației, unele dintre ele făcând o punte între cele două zile, Ziua Mărțișorului și Ziua Femeii, au realizat inimii  în acest fel arătându-și dragostea pentru mamele lor.
           Cu ocazia zilei de 1 Martie, elevele au dăruit mărțișoare doamnelor de la diferite instituții publice, cadrelor didactice de la Liceul Tehnologic Căzănești și mamelor lor.
           Copiii au fost primiți cu bucurie și lăudați pentru originalitatea creațiilor.