luni, 27 iulie 2020




 
     SĂPTĂMÂNA GALBEN
,,AURUL DULCE DIN STUP!”
 
 
     În perioada 20 - 24 iulie, s-a desfășurat o nouă activitate din cadrul proiectului educațional ,, Vacanța mea e un curcubeu !”, având tema: ,, Aurul dulce din stup!”
        Această săptămână a fost dedicată culorii galben care înseamnă , printre altele, veselie, inspirație și energie.
        Cadre didactice, copii și părinți au căutat informații, pe care le-au postat pe grupul WhatsAPP, despre culoarea galben, despre flori și insecte.
        Copiii au surprins imagini cu flori galbene din grădina familiei, au postat curiozități din viața albinelor și importanța mierii de albine pentru sănătate, au realizat magneți folosind tehnica quilling și au scris povești tematice.
 


















 
 
 

 
 


luni, 20 iulie 2020




                                              ,, APUS DE SOARE ÎN SAVANĂ ! ”


           Săptămâna a doua din cadrul proiectului educațional ,, Vacanța mea e un curcubeu !” am dedicat-o culorii ORANJ. Tema activității s-a  numit   ,, Apus de soare în savană!”.
          Copiii au avut activitate de cercetare, au căutat informații în cărțile din bibliotecă, curiozități despre animalele din savană, au dat exemple de flori care încep cu litera ,,O” ( orhidee, omag, odolean, osul iepurelui, ochiul boului, ortensia ) și exemple de cuvinte care încep cu litera ,,O” care să semnifice calitățile oamenilor ( onoare, onestitate, optimism, organizare, originalitate, omenie).
 


 
 
           Cei mai mici dintre copii și-au dat frâu liber imaginației colorând și înfrumusețând fișe de colorat cu animale.




 
 
 
           Nici la partea practică nu s-au lăsat mai prejos. Copiii au confecționat obiecte din materiale reciclabile - un tablou dintr-o răzătoare veche, o broască țestoasă, o vază și un suport pentru creioane colorate din sticle din material plastic, au recondiționat tablouri vechi și au creat magneți folosind tehnica quilling respectând culorea temei.
 










 
 
          Iată cum prin activitățile noastre copiii își îmbogățesc vocabularul, cunoștințele  și devin mai siguri pe ei, mai încrezători în propriile forțe.    

marți, 14 iulie 2020



         ,,DE LA TRADIȚIONALISM LA MODERNISM”
 
         VIAȚA...CONTINUĂ !
 
 
 
            Activitățile din cadrul proiectului educațional ,, De la tradiționalism la modernism” au continuat și se vor desfășura pe perioada verii, on - line, pe grupul de WhatsApp Tradițional / Modern.
            În această perioadă copiii au realizat lucrări folosind tehnica quilling - arta modelării hârtiei , confecționând magneți și alte obiecte de decor. Copiii au primit toate materialele necesare realizării lucrărilor apoi au postat pe grupul de WhatsApp, bucurându - se și felicitându - se reciproc.