luni, 24 august 2020

 

                                                                  SĂPTĂMÂNA VIOLET

                                                                     ,,ART ATTACK !”

 

          În perioada 17 - 21 August, s-a desfășurat activitatea dedicată culorii violet cu tema ,,Art Attack !”

          În cadrul acestei teme au fost abordate următoarele subiecte: violet în pictura universală, creativitate ( cele șapte arte ) și pictura pe sticlă.

          Pentru început copiii au spus ce semnifică pentru ei culoarea violet. Iată câteva răspunsuri: creație, înviorare, pasiune, voință, visare, bogăție, lavandă și violete de Parma.

          Nu se poate activitate fără provocare! De data aceasta copiii au fost provocați să spună trei obiecte de culoare violet pe care le vor lua cu ei când vor merge în vizită pe Planeta Violet.

 

       Rând pe rând au fost ,,atacate” câteva arte, precum: sculptura în lemn, în sticlă, în piatră, muzica și cinematografia.

       Această săptămână a fost productivă, copiii realizând multe tablouri cu pictură pe sticlă.

       Vă las în liniște să le admirați și să vă bucurați sufletul!

 

 

 

 

luni, 17 august 2020

SĂPTĂMÂNA INDIGO
,,PICTORI ȘI ȘEVALETE”
 
 
          Pe parcursul săptămânii 10 - 14 August, copiii înscriși în proiectul educațional ,, Vacanța mea e un curcubeu!”, au participat la activitatea cu tema : ,,Pictori și șevalete”.
 
 

       Fiind săptămâna dedicată culorii indigo, în debutul activității copiii au spus ce înseamnă pentru ei culoarea indigo: spiritualitate, mister, meditație, înțelepciune, noblețe, responsabilitate.

      Copiii au participat cu mult entuziasm la această activitate deoarece au căutat și au aflat multe informații despre pictorii români și operele lor.

           Provocări au avut și în această săptămână. La prima provocare copiii au pus într-un borcan cuvinte pozitive care încep cu literele cuvântului INDIGO.

       A doua provocare a constat într-o întrebare: ,,La ce vă duce cu gândul când spuneți indigo?”

           Răspunsurile nu au întârziat să apară:

               - fard pentru pleoape;

               - pastă de pix;

               - lavandă;

               - struguri, prune, afine.

             În ziua dedicată creativității copiii s-au întrecut în a realiza lucrări frumoase și originale.

      

 

      

 

        

 

      

 

luni, 10 august 2020

 
 

                                                   SĂPTĂMÂNA ALBASTRU

                                     ,,MARINAR PE ÎNTINSUL OCEANULUI!”

 

 

 

          Ușor - ușor am ajuns în a șasea săptămână a proiectului educațional ,,Vacanța mea e un curcubeu!”. Suntem la jumătatea curcubeului. Această săptămână o dedicăm culorii albastru.

          În perioada 3 - 7 August copiii au participat la activitatea cu tema : ,,Marinar pe întinsul oceanului!” Cu această ocazie au călătorit virtual pe oceane și au explorat adâncurile mărilor și oceanelor.

          Cum i-am obișnuit de la alte activități, copiii au prins mai mult curaj și au spus fiecare ce reprezintă pentru ei culoarea albastru. Iată câteva răspunsuri: liniște, relaxare, libertate, creativitate, răbdare, autoritate, diplomație și relaxare spirituală.

 

          Și în această săptămână copiii au avut provocări. Una dintre ele a fost să vândă un obiect albastru la un târg unde sunt prezenți oameni din afara granițelor țării, să promoveze aceste obiecte și să spună de ce este important pentru el.

             La această temă copiii au îmbinat mai multe domenii: geografie, oceanografie și biologie marină, căutând și furnizând informații despre oceane, viețuitoare și plante acvatice.

             Copiii și-au arătat talentul realizând planșe , tablouri cu tema ,, Marinar pe întinsul oceanului!” ,  bărci, vapoare și magneți cu ajutorul tehnicii quilling.