luni, 5 aprilie 2021

,,ZIUA INTERNAȚIONALĂ A CĂRȚII PENTRU COPII ȘI TINERET”


,,DESCOPERĂ LUMEA MINUNATĂ A CĂRȚILOR!” 





        Pe data de 2 aprilie se sărbătorește în toată lumea ,, Ziua Internațională a Cărții pentru Copii și Tineret”. Este o sărbătoare dedicată amintirii celui mai îndrăgit autor de povești și basme, danezul Hans Christian Andersen de la a cărui naștere se împlinesc 216 ani.
        Printre cele mai cunoscute povești amintim: Crăiasa Zăpezii, Mica Sirenă, Hainele cele noi ale împăratului, Rățușca cea urâtă, Degețica.
        În toată lumea în această zi sunt organizate lecturi publice, concursuri, diverse activități și sunt puse în scenă povești și basme.
        Această sărbătoare este pentru a-i captiva pe cei mici, mai întâi să asculte, iar mai apoi să citească povești.
       Biblioteca noastră se alătură acestui eveniment mondial desfășurând activitatea cu tema ,, Descoperă lumea minunată a cărții!”.




        Activitatea din acest an s-a desfășurat on - line , pe grupul de WhatsApp creat pentru astfel de evenimente având participanți copii, părinți și cadre didactice.
        În această zi copiii au aflat informații generale despre semnificația acestei zile, au citit, au povestit, au vizionat filmulețe de desen animat inspirate din opera scriitorului și cel mai vrednici dintre ei au poposit în bibliotecă unde au vizionat expoziția de carte și au împrumutat cărți.    





        Anul acesta scriitorul român Petre Crăciun care scrie povești pentru copii și-a lansat un nou volum de basme și povești intitulat: ,, 100 de basme și povești  - Odaia Fericirii”.
        Aflând că l-am promovat în biblioteca noastră prin cărțile care se găsesc pe rafturile bibliotecii noastre și că am fost alături de dumnealui în timp real în momentul lansării cărții scriitorul ne-a făcut o surpriză.







        Prin intermediul unui ..Ambasador al Poveștilor” și anume scriitorul Marcel Manea, fiu al Orașului Căzănești, ne-a trimis și nouă un volum din cartea proaspăt lansată. 
        Le mulțumim amândurora pentru acest dar!







        De acum cărțile scriitorului Petre Crăciun așteaptă mici cititori și nu numai, să intre în lumea fascinantă a basmelor, să de-a frâu liber imaginației și de ce nu să de-a naștere altor personaje și altor povești.