vineri, 3 iunie 2022

 ZIUA EROILOR

2 IUNIE 2022
,,CINSTIM MEMORIA EROILOR NOȘTRI!”

    Joi, 2 iunie 2022, de praznicul Înălțării Domnului, după Sfânta Liturghie oficiată în cele două biserici din comunitate, în toate localitățile de pe teritoriul țării noastre s-a săvârșit slujba de pomenire a eroilor neamului care au căzut pe câmpul de luptă pentru apărarea patriei noastre și pentru a ne asigura libertatea.
    În această zi, la monumentul din centrul localității și la troița din curtea bisericii ridicată în memoria eroilor, s-au adunat cu mic cu mare pentru a cinsti memoria eroilor noștri.
    Evenimentul a debutat cu depunere de coroane de flori de către domnul primar și doamna viceprimar.
    Slujba de pomenire a eroilor a fost oficiată în prezența oficialităților locale, a membrilor din comunitate și a unui grup de elevi de la Școala Profesională Căzănești, care au susținut un emoționant moment artistic de poezii și cântece patriotice, fiind însoțiți de doamna director și cadre didactice.
    Veșnică pomenire eroilor noștri! 





























joi, 2 iunie 2022

 ZIUA INTERNAȚIONALĂ A COPILULUI

1 IUNIE 2022
,,SĂ NU UITĂM LEAGĂNUL COPILĂRIEI !”


  Cu ocazia Zile Internaționale a Copilului, Primăria Orașului Căzănești, a oferit elevilor Școlii Profesionale Căzănești un spectacol pentru copii care a cuprins numeroase activități: joc, muzică, dans, mișcare, karaoke și face painting. 
    În această zi, copiii s-au simțit speciali, deoarece, toate activitățile s-au desfășurat într-un cadru tematic, pe care l-am creat pentru ei cu personaje din poveștile citite în bibliotecă, personaje de desen animat, flori și iepurași. 

,,Copilăria-i o rază de soare,
E primul și cel din urmă cuvânt.
E țesută-n aur și-n mărgăritare.
Copilăria-i o adiere de vânt.

Copilăria-i un zâmbet, un vis, e veselie
E pasărea ce-alunecă-n zare
Și-un gând pribeag de-o veșnicie.
Copilăria-i o suavă floare.

Copilăria nu trebuie răpită,
Căci e primul nostru cuvânt.
Și o comoară prea greu găsită...
...Copilăria-i o adiere de vânt...”