marți, 27 decembrie 2022

 ,,ȘI TU POȚI FI MOȘ CRĂCIUN!”

PROIECT VOLUNTARIAT


,, Crăciunul nu este o perioadă, nici un sezon, ci o stare de spirit. Adevăratul spirit al Crăciunului înseamnă să prețuiești pacea și bunăvoința, să oferi din plin bucurie.”

    În fiecare an așteptăm cu drag sărbătorile de iarnă, iar cea mai așteptată este sărbătoarea Crăciunului. Aceasta este percepută ca o sărbătoare a bucuriei, a toleranței, a credinței și a bunătății. Se spune că, dacă spiritul Crăciunului ar ține tot anul, am putea să trăim cu toții într-o lume mai bună.

    În perioada 15 noiembrie - 15 decembrie 2022, Primăria Orașului Căzănești și Biblioteca ,,Ion Creangă” Căzănești, au dus tradiția mai departe, prin proiectul de voluntariat intitulat ,,Și tu poți fi Moș Crăciun!”. Proiectul a avut ca scop sprijinirea copiilor cu nevoi materiale și sociale, prin implicarea comunității în activități de caritate cu scopul formării și dezvoltării de abilități și atitudini menite să contribuie la dezvoltarea spiritului civic, la întărirea și diversificarea relațiilor sociale.

    Parteneri în acest proiect au fost compartimentul de asistență socială, asistentele medicale și biserica.

    Datorită oamenilor cu suflet mare, 68 de copii din localitate au primit în dar îmbrăcăminte, încălțăminte, rechizite, ghiozdane, fructe, dulciuri și jucării. Trei familii au primit câte un brad, globulețe, beteală și instalații de iluminat. 


































miercuri, 7 decembrie 2022

 ,,ÎMPODOBIM BRADUL PE RITMURI DE COLIND!”


    Marți, 6 Decembrie 2022, de sărbătoarea Sfântului Nicolae, ne-am bucurat de prezența în biblioteca noastră a copiilor de la clasa I, Școala Profesională Căzănești, coordonați de doamna învățătoare Mirică Zoica.

    Cu acest prilej am împodobit bradul din instituția noastră, având pe fundal frumoase colinde. După ce au împodobit bradul copiii au fost provocați să participe la câteva activități practice: au realizat brazi și fulgi de zăpadă din hârtie, au desenat și decorat ghetuțe și cadouri, au vizionat ,,Povestea lui Moș Nicolae”, au vizionat cu plăcere un desen animat despre Moș Crăciun.

    La sfârșitul activității, au primit dulciuri pentru  lucrurile realizate în această frumoasă și sfântă zi.