miercuri, 27 decembrie 2023

 ,,ȘI TU POȚI FI MOȘ CRĂCIUN!” 

PROIECT DE VOLUNTARIAT



    ,,Crăciunul este pentru totdeauna, nu doar pentru o zi. Este dragoste, dorința de a trăi împreună, de a dărui.
    Toate acestea nu sunt de pus deoparte ca niște clopoței, lumini și beteală argintie, într-o oarecare cutie pe un raft.
    Binele pe care îl faci pentru alții, este binele pe care ți-l faci ție.”

 

    Devenit tradiție, proiectul de voluntariat ,,Și tu poți fi Moș Crăciun!”, a bucurat zeci de copii, care simt și așteaptă sărbătoarea Crăciunului cu bucurie și credință, credința că într-o zi vor întoarce la rândul lor binele primit în această perioadă.

    Desfășurat în intervalul 15 noiembrie - 15 decembrie 2023, proiectul inițiat de Primăria Orașului Căzănești și Biblioteca ,,Ion Creangă”, având ca parteneri compartimentul de asistență socială, asistentele medicale comunitare și biserica, a avut ca scop sprijinirea copiilor cu nevoi materiale și sociale, prin implicarea comunității în activități de caritate, cu scopul formării și dezvoltării de abilități și atitudini menite să contribuie la dezvoltarea spiritului civic, la întărirea și diversificarea relațiilor sociale.

    Ca în fiecare an, oameni cu suflet mare ne-au fost alături, ajutându-ne să oferim copiilor îmbrăcăminte, încălțăminte, cărți, dulciuri, fructe și jucării.




















luni, 4 decembrie 2023

 1 DECEMBRIE 

1918 - 2023 

ZIUA NAȚIONALĂ A ROMÂNIEI




             1 DECEMBRIE! Zi cu mare însemnătate pentru poporul român. Ziua în care, cu mic cu mare, în toate colțurile lumii sărbătorim unirea Transilvaniei, Basarabiei și Bucovinei, cu ,,țara mamă”, Țara Românească, într-un singur stat numit România. A fost dorința de mii de ani a românilor, dintre granițele fostei Dacii.
    Cu ocazia Zilei Naționale a României, locuitorii orașului Căzănești, au îmbrăcat haine de sărbătoare la propriu, predominând portul popular.
    După oficierea slujbei de Te Deum, la ambele biserici din localitate, oficialitățile locale au depus coroane de flori, la monumentul și troița din curtea bisericii.














    La finalul acestui moment solemn, membrii comunității locale au fost invitați la Căminul Cultural,  pentru a asculta un frumos program artistic pregătit de elevii și cadrele didactice de la Școala Gimnazială Căzănești. 
    Așa cum îi stă bine românului, nu se poate petrecere fără o mâncare bună și o muzică pe măsură.
    Pentru acest eveniment, organizat pentru prima dată la noi în localitate, gospodine iscusite  au pregătit și servit invitații, cu ceai cald, țuică și vin fiert, fasole cu afumătură, fasole de post, pâine pe vatră, cornulețe și prăjituri fel de fel...




















    Atmosfera și voia bună, au fost oferite de un fiu al satului, cunoscut cântăreț de muzică populară, Iulius Cornea, cu care ne mândrim și pe care o să-l mai invităm la alte întâlniri tradiționale, dar și de către un mic artist, cu un mare talent, care ne-a încântat cu un colaj de hore și sârbe, Toma Rudolf.
    A fost o zi reușită, o zi în care am simțit cu toții mândria de a fi român!