marți, 7 decembrie 2010

1 DECEMBRIE - ZIUA NATIONALA A ROMÂNIEI



   De la 1 Decembrie 1918 - ziua în care s-a vestit lumii, prin hotărârea Adunării Naționale de la Alba Iulia, Unirea tuturor românilor sub sceptrul Regelui dezrobitor Ferdinand I - și în timpul de față, fiecare cetățean al României întregite a avut prilej să asculte ori să citească diferite lămuriri cu privire la felul cum s-a înfăptuit Unirea și la temeiurile care îi garantează trăinicia.
    Anul acesta s-au împlinit 92 de ani de la Marea Unire și nu puteam trece cu vederea acest lucru, astfel noi - biblioteca,căminul cultural, școala și primăria am sărbătorit 1 DECEMBRIE - ZIUA NAȚIONALĂ A ROMÂNIEI - în mod fastuos.
  Totul s-a desfășurat la monumentul ridicat în cinstea eroilor din fața bisericii.Manifestarea a debutat cu slujba de TE DEUM oficiată de cei doi preoți. Au urmat cuvântările ținute de preotul paroh Popa Adrian, urmat fiind de d-na directoare - profesor de istorie - Ciuperceanu Magda.
         
   
    S-au ascultat cântece de mărire și elogiere a eroilor, s-au recitat și s-au cântat melodii adecvate momentului.Pe fondul muzical s-a depus o coroana în memoria celor căzuți la datorie.
    Au participat autoritățile locale, reprezentanți ai poliției, cadre didactice, elevi și mulți enoriași.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu