marți, 19 iulie 2022

 ,,PASIUNI DE VACANȚĂ PENTRU PITICI CU LIPICI!”

SĂPTĂMÂNA A TREIA

    În săptămâna a treia dedicată activităților de vară, ne-am desfășurat activitatea în aer liber.

    După cum i-am obișnuit pe copii, ziua a debutat cu ,,Ora poveștilor”. Astăzi le-am citit ,,Șoricelul artist” și am descoperit că dușmanii ne pot devenii prieteni dacă îi putem sensibiliza cu ceva, în cazul de față cu un talent, acela de a cânta.

    Apoi pe rând au curs următoarele activități: ,,Răspunde la ghicitoare!”, ,,Desene vorbitoare”, ,,Jocul de mimă”, ,,Întrebări fulger”, ,,Faci o faptă bună. Ce ai vrea să faci?”, ,,Ce îți place să colecționezi?”, ,, Pictează în mălai!”

    La această activitate s-a alăturat și doamna viceprimar Andronache Viorica, care a intrat în jocul nostru, aducându-și aminte de copilărie spunându-ne că îi plăcea să colecționeze timbre.

    Copiii au fost provocați să răspundă la întrebarea: ,,Dacă tu ești o carte, ce titlu i-ai pune?”  Răspunsurile au fost simple și sincere.












































 

vineri, 15 iulie 2022

 ,,PASIUNI DE VACANȚĂ PENTRU PITICI CU LIPICI!”

SĂPTĂMÂNA A DOUA

   Jocurile, lectura, distracția și creația, au continuat și în a doua săptămână de proiect.
    În această săptămână am citit și ascultat poveștile ,,Caisul ” și ,,De ce zebra e dungată?”. Apoi copiii au participat la jocurile ,,Ghicește numărul” și ,,Descoperă obiectul”, unde au avut misiunea de a descoperi un animăluț prin pipăit.
  După cum am promis săptămâna trecută, copiii au finalizat moriștile de vânt și s-au întrecut care să le înfrumusețeze mai mult. De asemenea, au învățat să coasă pe carton folosind două tehnici, în diagonală și plecatul din același punct.
     Satisfacția lor a fost mare la sfârșitul acestei săptămâni când numărul obiectelor realizate a fost mare, realizate într-un timp scurt și sub presiune. Dar și satisfacția mea a fost pe măsură deoarece, copiii au răspuns în număr mare invitației de a participa la activități de vacanță.