joi, 7 iulie 2022

 ACTIVITĂȚI DE VACANȚĂ

,,PASIUNI DE VACANȚĂ PENTRU PITICI CU LIPICI!”

CHIAR DACĂ E VARĂ, MINTEA NU INTRĂ ÎN VACANȚĂ!


    Copilăria este o lume a inocenței, a bucuriei și a ,,orice este posibil!”. Atmosfera de poveste, oferă copiilor spațiu de joc unde ei își pot etala toate talentele, pasiunile și aspirațiile.
    Conceptul de ,,copilărie” este definit ca ,,Perioadă a vieții omenești de la naștere până la adolescență; timpul când este cineva copil”. Aceasta este completată de atribute precum creștere, dezvoltare, joacă, bucurie, curiozitate, dar și nevoie de îndrumare, educație, ocrotire, încurajare. La acestea se adaugă nevoia copiilor de a fi împreună cu alți copii, bucuria jocului în grup, dar mai ales, eficiența și trăinicia învățării prin joc.
     După cum i-am obișnuit pe copiii  din comunitatea Căzănești, am demarat și anul acesta un proiect educațional intitulat ,,Pasiuni de vacanță pentru pitici cu lipici!”, proiect care urmărește cunoașterea și prețuirea valorilor spirituale ale poporului român, păstrarea tradițiilor și obiceiurilor, implicarea elevilor în organizarea unor activități cu caracter extracurricular, stimularea lucrului în echipă, identificarea propriilor valori și ale grupului din care fac parte.
    Activitățile se vor desfășura pe timpul vacanței de vară, în lunile iulie - august. Copiii se vor bucura două zile pe săptămână timp de două ore de diverse activități: lectură, jocuri, drumeție, sport și mișcare, ateliere de creație, diverse tehnici de pictură, îndeletniciri populare ș.a.
    Deoarece suntem în bibliotecă, toate activitățile vor începe cu ,,Ora poveștilor”. Copiii asculta povești și basme, apoi discută pe seama lor timp de cinci minute.
    În prima săptămână  copiii au învățat și au dat frâu liber imaginației pictând pe pietre. Apoi au participat la diverse jocuri pentru a se destinde între activitățile care îi solicită mai mult. Au realizat moriști de vânt din pahare de carton, ață de iută și bețișoare din lemn.
    Entuziasmul se vede pe fețele lor dar și în produsele care au fost foarte bine realizate. Săptămâna viitoare vor finaliza aceste obiecte pe care le puteți viziona și aprecia într-o mică expoziție.






































Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu