joi, 25 august 2022

 DUPĂ FAPTĂ ȘI RĂSPLATĂ!

RÂȘNOV,  AUGUST 2022


    Miercuri, 24 august 2022, elevii care au participat la activitățile de vară desfășurate de Biblioteca ,,Ion Creangă” Căzănești, în cadrul proiectului ,,Pasiuni de vacanță pentru pitici cu lipici!”, au fost răsplătiți cu o excursie în zona Râșnov.
    Copiii au vizitat  Cetatea Râșnov, Parcul pentru distracții - Dino Park și Peștera Valea Cetăți. Pentru această excursie am avut sponsori, oameni darnici cu dragoste de copii.
În excursie am fost însoțiți și ghidați de doamna viceprimar a orașului Căzănești, Andronache Viorica.
    Copiii s-au bucurat pentru această surpriză, mai ales că o parte dintre ei au mers pentru prima dată într-o excursie și au promis că vor participa în continuare la activitățile bibliotecii.
   












































joi, 18 august 2022

,,PASIUNI DE VACANȚĂ PENTRU PITICI CU LIPICI!”

FINAL DE PROIECT 


    Iată-ne ajunși la final de proiect!

    A fost o vacanță frumoasă, plină de activități practice și educative, din care copiii au învățat să socializeze, să fie mai responsabili, să lucreze sub presiune și să se descurce cu ce au la îndemână, să-și petreacă timpul liber cât mai constructiv, să colaboreze cu adulții.

    În această săptămână am lecturat poveștile ,,Comoara îngropată”, din care am învățat că doar muncind putem culege roade bogate și curate, ,,Dick Whittington” și ,,Sacul cu povești”. Din ultima poveste au reținut că poveștile sunt făcute ca să fie spuse mai departe din generație în generație, în felul acesta se încurajează cititul.
















    Tot în această săptămână am avut ca invitat pe părintele Paraschiv Sorin de la Parohia Căzănești II, care le-a vorbit copiilor despre importanța rugăciunii în viața creștinilor, mai ales a copiilor. Au discutat despre cum ne rugăm, unde ne rugăm, când ne rugăm, de ce ne rugăm, mulțumim după ce Dumnezeu ne-a ascultat rugăciunea,  gândim pozitiv, știm să ieșim din situații mai neplăcute gândindu-ne la Dumnezeu și la cât de milostiv este El?




















    Fiind la final de proiect am lăsat copiii să fie mai relaxați și le-am sugerat să construiască câte un puzzle.

    Copiii au servit la sfârșitul activității pizza, dulciuri, suc și și-au spus impresiile despre activitățile desfășurate. Ei și-au exprimat încă de acum dorința de a participa și în vacanța viitoare la activitățile desfășurate de Biblioteca ,,Ion Creangă” Căzănești.





















    Mulțumesc copiilor pentru dragostea cu care m-au însoțit în această vară la activități și părinților pentru efortul depus!

    Un an nou școlar plin de rezultate foarte bune!