,,ETERNUL EMINESCU!”
173 DE ANI DE LA NAȘTEREA ,,LUCEAFĂRULUI POEZIEI ROMÂNEȘTI”
,,Trecut-au anii...” dar nu l-am uitat pe ,,Eternul Eminescu”. Sub această deviză s-a desfășurat vineri, 13 ianuarie 2023, o activitate culturală dedicată marelui poet, de la a cărui naștere s-au împlinit 173 de ani.
Activitatea a avut loc în cadrul Bibliotecii ,,Ion Creangă” Căzănești și s-a desfășurat în colaborare cu elevii clasei a IV - a de la Școala Profesională Căzănești, coordonați de doamna învățătoare Radu Dorina.
Evenimentul a debutat cu evocarea vieții și activității poetului, cu o prezentare ppt și un maraton de întrebări pentru a testa cultura literară a copiilor, deoarece în această zi am sărbătorit și Ziua Culturii Naționale.
Ziua Culturii Naționale este o zi în care celebrăm nu numai un mare creator dar este și o reflecție asupra culturii române și a proiectelor culturale de interes național.
Cu acest prilej, copiii au pregătit și ei un frumos program de poezii. Apoi legat de poezia ,,Somnoroase păsărele”, poezie care se pretează cel mai bine vârstei lor, am desfășurat o serie de activități, una mai interesantă ca alta. Dintre activitățile desfășurate amintesc:
- completat și decupat inimioare cu ajutorul cărora am realizat o lebădă;
- așezat imaginile potrivite în locul cuvintelor lipsă;
- de completat un rebus pentru a afla elementul surpriză;
- de identificat cuvinte care rimează;
- de asamblat un puzzle;
Elementul surpriză al activității a fost, realizarea unui colaj care semnifică un lac cu lebede, nuferi și papură. Toate elementele au fost realizare în timp real ce către copii.
În cadrul activității am pregătit și o expoziție de carte.
,,Cât timp va exista, undeva în lume, un singur exemplar din poeziile lui Eminescu, identitatea neamului nostru este salvată.”
Mircea Eliade
Eu mai adaug: ,,Cât timp va exista, într-un oraș sau într-un sat, un bibliotecar, un învățător și un grup de copii, care își vor aminti măcar o zi pe an de Eminescu, identitatea neamului nostru este salvată.”
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu