joi, 10 august 2023

 BIBLIOTECA DE VACANȚĂ

SĂPTĂMÂNA A ȘASEA



           ,,Oferiți-le copiilor ceva de făcut, nu de învățat. Iar acel lucru de făcut să necesite gândire. În felul acesta rezultă învățarea.”
                                                     - John Dewey -       



    După cinci săptămâni de lectură și alte activități din diverse domenii, cum ar fi: gramatică, matematică, desen, muzică și lucru manual, a venit timpul să-i port prin geografie, științe, joc și mișcare.

     Da, ne-am dorit ca ultima săptămână a proiectului să fie mai relaxantă și cu surprize, una dintre ele fiind oferită de un alt voluntar din comunitatea noastră, despre care veți afla parcurgând acest material. V-am făcut curioși? Asta am intenționat!

    La prima întâlnire din această săptămână am lecturat ,,Broscoiul cântăreț”, o poveste cu final fericit, potrivită unei dimineți de vară.

    Apoi cu ajutorul unui material ppt, i-am purtat prin țară testându-le cunoștințele de geografie, în activitatea cu tema: ,,Hai - Hui prin România!” - atelier de plimbăreală.














     A venit rândul orei de știință în care am făcut un experiment. Am realizat din materialele avute la îndemână un vulcan, care a erupt ,,în direct” la noi în bibliotecă. Copiii au primit în același timp toate informațiile legate de procesul de formare a unui vulcan.












    La finalul activității, copiii au avut parte de joc și mișcare, activitate la care am luat parte și noi adulții, aducându-ne aminte de anii copilăriei.

    Vă îndemn și pe voi, adulții, să faceți din când în când astfel de jocuri cu copiii, pentru a-i ține aproape de dumneavoastră și pentru a împrumuta din energia lor.














    Fiind la sfârșit de proiect, în a doua parte a săptămânii, ne-am propus să creăm o atmosferă de petrecere. Astfel, copiii și-au confecționat măști de carnaval, pe care le-au decorat după bunul plac, adăugând și alte ornamente de petrecere.

























    La această activitate și-a dorit foarte mult să participe ca voluntar, Daniela Ionescu, o altă fiică a localității, cu mult talent, care i-a pictat pe față pe cei mici, completând prin tehnica ,,face painting” atmosfera de petrecere.

    Consider că este datoria noastră să promovăm astfel de talente locale. Cu această ocazie vă lansez invitația de a participa la proiectele noastre viitoare, dacă aveți un talent, pentru a-l împărtăși cu toți membrii comunității și nu numai.














     La finalul activității au servit pizza și suc și au depănat amintiri din timpul proiectului, fiind cu gândul la surpriza pregătită pentru ei, în ultima zi a lunii august. Vă ținem în suspans până atunci. Revenim cu informații!