joi, 1 februarie 2018





               ZIUA INTERNATIONALA A CITITULUI IMPREUNA
           PUTEREA SI MAGIA CARTII

                
                   ,,Cartea s-a dovedit a fi una dintre cele mai folositoare,      
versatile si durabile tehnologii din istorie. Usor de transportat si de consultat, cu o mare capacitate de stocare a datelor, a devenit indispensabila.........
Pentru doua milenii omenirea a folosit cartea, in manuscris si in forma ei tiparita, pentru a inregistra, a administra, a se inchina  si a educa''.
 
                                                           citat din ,,Istoria cartilor''
 
             
              La 1 februarie 2018 am sarbatorit ,,Ziua Internationala a  Cititului Impreuna'', alaturi de milioane de oameni din intreaga lume.
              Organizata de Lit World si marcata anual in lume din 2012, ,,Ziua Internationala a Cititului Impreuna'' este un eveniment global la care participa milioane de oameni din peste 100 de tari. In Romania a fost lansata de grupul ,,Citim Impreuna Romania'' in anul 2017.
              Dragostea de lectura si de carti este unul dintre cele mai mari daruri pe care orice adult le poate oferi unui copil. Atunci când citim impreuna cu copiii, schimbam lumea!
             Cititul cu voce tare are beneficii majore mai ales pentru copii, stimulând  atentia, imaginatia si bucuria lecturii pe termen lung.
              Ce inseamna ,,Citim impreuna''? Citim impreuna atunci când una sau mai multe persoane se alatura unei alte persoane care citeste cu voce tare, asculta, privesc, isi imagineaza si se implica in poveste fiecare in felul lui, dar impreuna. Citesc impreuna mame si bebelusi, bunici si nepoti, frati si surori , profesori si elevi.
 





 
              La biblioteca noastra au spus : ,,Da, dorim sa citim impreuna!'' elevii din clasele I - IV ai Scolii Generale Cazanesti.
               Copiii au citit rand pe rand, cu voce tare din literatura pentru copii. Dintre cartile citite amintim: ,, Ce poti face cu doua cuvinte'', ,,Aventurile lui Habarnam si ale prietenilor sai'', ,,Basme scurte, dar hazlii, bune de-amuzat copii''.
Citind, copiii au pasit pe taramul fermecat al imaginatiei, identificandu-se cu personajele lor favorite, pentru ca  apoi sa dezbata in diverse moduri textul citit, prin povestit sau redarea prin desene.
                                                        
                                                        










              Micii cititori au fost incantati de aceasta activitate din mai multe considerente. Doua dintre ele fiind placerea de a se intalni cu elevi mai mari sau mai mici si de a socializa, uniti in jurul aceleasi teme.
              Cititul impreuna in special  intre adulti si copii este una dintre cele mai frumoase activitati din lume mai ales daca  este facuta cu drag si cat mai des.              
              
              

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu