luni, 9 septembrie 2019




                                 ÎMPREUNĂ DĂRUIM ZÂMBETE!

 
                Joi, 5 septembrie 2019, la Casa de Cultură a orașului Căzănești a avut loc un eveniment caritabil organizat de Biblioteca ,, Ion Creangă'' Căzănești în colaborare cu Liceul Tehnologic Căzănești și Centrul Comunitar Educativ și a avut ca scop strângerea de fonduri pentru a veni în sprijinul elevilor nevoiași cu rezultate bune la învătătură.
                În urma cu șase luni am început un proiect intitulat ,Reînviem tradiții populare românești'', în care copiii si-au format deprinderi noi, dar totodată vechi, uitate în timp în acest secol în care suntem copleșiți de tehnologie.
                Elevele au învățat să tricoteze, să croșeteze, au cusut pe etamina, au realizat obiecte de decor și au pictat pe sticlă. Au ieșit lucrări atât de frumoase încât nu le puteam ține doar pentru noi. Trebuia să împărtășim cu cineva reușita acestor copii.
 
                                                            
             
                 Cum în fiecare an pe 5 septembrie se sărbătorește la nivel mondial Ziua Carității, ne-am gândit că ce poate fi mai frumos și mai înălțător  decât să oferim aproapelui nostru un zâmbet. Aceste obiecte fiind realizate de copii este potrivit ca zâmbetul să-l oferim altor copii la început de an școlar, copii cu rezultate bune la învățătură dar cu posibilități financiare mai precare.
                În acest sens am organizat o expoziție cu vânzare intitulată ,,Împreună dăruim zâmbete'' în care cei prezenți au oferit nu un zâmbet, ci mai multe, atât beneficiarilor direcți, copiilor nevoiași,  dar și celor care au realizat aceste lucrări încurajându-i să participe și la alte evenimente caritabile.
                La eveniment au fost prezenți copii, părinți, cadre didactice, agenți economici din localitate, oficialitățile locale, preoți și cadre M.A.I. care au avut posibilitatea să achiziționeze pictură pe sticlă , obiecte de artizanat, handmade-uri realizate în cadrul proiectului ,,Reînviem tradiții populare românești''.
               Copiii participanți la proiect au fost felicitați și răsplătiți cu diplomă de participare la acțiunea de voluntariat ,,Împreună dăruim zâmbete''  și un cadou binemeritat oferit de organizatori.
                                                     










































 
               Acțiunea noastră a avut mare succes. Invitații noștri au fost încântatâți că au participat și că au avut posibilitatea de a oferi zâmbete unor copii. Participarea în număr mare ne-a arătat interes și respect din partea lor. Așa se construiește încrederea!
              Nouă nu ne rămâne decât să continuăm ceea ce am început, să creăm o lume mai bună și mai unită, pornind de la aceste lucruri mărunte. Acest proiect de suflet ne dorim să devină o tradiție in orașul Căzănești, să fie un eveniment așteptat cu bucurie si interes.
              Scopul acestui eveniment caritabil fiind strângerea de fonduri pentru ajutorarea copiilor cu rezultate bune la învățătură, luni, 9 septembrie la început de an școlar copiii au primit în dar  cate un ghiozdan cu rechizite și articole de îmbrăcăminte.
            Se poate vedea bucuria din ochii copiilor, care ne îndeamnă să continuăm și care ne asigură ca scopul nostru a fost atins.
             ,,NU ESTE BOGAT CEL CARE ARE MULT, CI ACELA CARE DĂRUIEȘTE MULT!''
 
                











Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu