vineri, 14 februarie 2020




              ,,DE LA TRADIȚIONALISM LA MODERNISM!”
 
           QUILLING - ARTA MODELĂRII HÂRTIEI
 
 
              Joi, 13 februarie am început un nou proiect educațional intitulat ,,DE LA TRADIȚIONALISM LA MODERNISM !”.
               Activitățile din cadrul acestui proiect se vor desfășura în colaborare cu elevii Liceului Tehnologic Căzănești și cu Centrul Educativ Comunitar, având parteneri Primăria Orașului Căzănești  și Parohia Căzănești II.
               Într-o societate amenințată de procesul globalizării susținem păstrarea și menținerea vie a tradițiilor.
               Generațiilor tinere trebuie să li se ofere modele cultural - artistice la care să se poată raporta. Pornind de la ideea că dispariția obiceiurilor și tradițiilor populare prin nepracticarea lor de  către copii și tineri a fost o pierdere imensă pentru școala românească, ne-am propus să promovăm tradițiile, să dezvoltăm abilitatea de a realiza în echipă activități extrașcolare, să păstrăm și să valorificăm meșteșuguri vechi dar și artă modernă.
              Prima întâlnire din cadrul acestui proiect am dedicat-o hârtiei.  Tema am intitulat-o ,, Quilling - arta modelării hârtiei”.
Suntem privilegiați să avem în acest proiect cadre didactice cu dragoste de copii și de frumos, care, cu multă răbdare au împărtășit tinerei generații secretele și tehnicile de modelare a hârtiei.
              Fetele, cu multă imginație au realizat mărțișoare, modelând hârtia viu colorată , creând peisaje, flori, insecte, chiar și chipul mamei.
Se poate vedea bucuria de pe chipurile lor, mulțumirea că și-au descoperit încă un talent și că și-au ocupat după - amiaza într-un mod constructiv.
 













 
 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu