marți, 30 martie 2021

 

,,O ZI ÎN BIBLIOTECĂ !”

SCRIITORII LUNII MARTIE



    Luna martie, prima lună a primăverii ne aduce multe surprize frumoase. Aceasta vine cu mărțișorul pe care timp de o lună îl purtăm la piept, vine cu sărbătoarea mamelor, cu ghiocei și viorele. Luna martie vine și cu un medalion cultural. În această lună s-au născut mulți scriitori români, care surprinzător au scris despre copilărie, flori, insecte, natură în general. 
    Dintre acești mari scriitori amintim: Ion Creangă, Gheorghe Asachi, Mircea Eliade, Alexandru Macedonski, Alecu Russo, Ion Barbu, George Topârceanu, Ana Blandiana, Elena Farago, Nichita Stănescu.
        Pe parcursul acestei luni, elevii Școlii Profesionale Căzănești în colaborare cu Biblioteca ,,Ion Creangă” și Centrul Comunitar Educativ, au desfășurat activități prin care au marcat acești scriitori. Scriitori comemorați efectiv la ore au fost George Topârceanu, Ana Blandiana și Elena Farago.






        Astfel, elevii claselor a II - a A, a IV - a A și  a IV - a B coordonate de doamnele învățătoare Radu Dorina, Vișan Rada și Mirică Zoica au desfășurat activități de lectură, recitări de poezii, atelier de pictură pe sticlă. La această activitate și-au adus aportul Biblioteca ,,Ion Creangă”  care a pus la dispoziție copiilor cărțile și a evocat viața și opera marilor scriitori și Centrul Comunitar Educativ care a pus la dispoziție materialele necesare activității și a realizat ecusoanele pentru copii.















        Copiii s-au bucurat și au participat cu mare plăcere la aceste activități care le-au îmbogățit cunoștințele și le-au făcut începutul de primăvară mai bogat spiritual.








           Consider că prin aceste activități propuse și realizate, copiii au întotdeauna de câștigat. Pe lângă cunoștințele mai bogate din diverse domenii li se îmbunătățește și starea de bine care îi motivează să învețe și să participe în continuare la toate activitățile noastre.
        

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu