marți, 2 martie 2021

ZIUA BIBLIOTECII ,,ION CREANGĂ”

,,AMINTIRILE LUI CREANGĂ !” 


    În fiecare an pe data de 1 Martie, biblioteca noastră îmbracă haine de sărbătoare.
    La această dată, noi sărbătorim ziua bibliotecii care poartă numele marelui scriitor român Ion Creangă, născut la data de 1 martie 1837 la Humulești, într-o familie numeroasă dar nu neobișnuit de mare pentru acele locuri.
   Având în vedere condițiile speciale în care trebuie să ne desfășurăm activitatea în această perioadă, evenimentul s-a desfășurat în sala de clasă într-un cadru mai restrâns.
  Alături ne-au fost elevii claselor a II - a și a IV - a de la Școala Profesională Căzănești, coordonați de doamnele învățătoare Radu Dorina, Vișan Rada și Mirică Zoica care au pregătit un medalion literar și a constat în lectură, scenete, ghicitori, poezii și desene inspirate din opera scriitorului.
    Fiind la a treia ediție a Concursului Local de Creație Literară ,,Ion Creangă”, am înmânat elevilor curajoși și talentați, pentru că au scris poezii și proză câte o diplomă și o carte care să le fie deschizătoare de drumuri și să îi ocrotească în orice împrejurare.
    În cadrul bibliotecii am amenajat o expoziție vastă de carte, și i-am invitat atât pe micii cititori cât și pe părinții lor să citească și să-și aducă aminte de copilărie prin intermediul operelor lui Creangă.
































Un comentariu: