marți, 11 mai 2021

9 MAI 

,,SUNTEM COPIII EUROPEI !” 




    9 MAI! O zi cu triplă însemnătate. 
  Pe data de 9 Mai 2021 copiii din comunitatea Căzănești au desfășurat o amplă activitate la care au participat și părinții on-line.
    Ne dorim ca prin această activitate să îmbogățim cunoștințele atât ale copiilor cât și ale adulților. Prinși de valul și tumultul vieții, poate ne-au trecut pe lângă ureche aceste evenimente importante care au marcat istoria României. Cu siguranță părinții care au participat alături de copii la activitatea noastră nu le vor uita deoarece le-au reținut alături de copii lor. 
        9 MAI 1877 - Ziua Independenței României
        9MAI 1945 - Ziua Victoriei în cel de-al doilea Război Mondial
      9 MAI - Ziua Europei sau Ziua Uniunii Europene prin care se propune colaborarea între statele Uniunii Europene.




    Cu această ocazie elevii de la Școala Profesională Căzănești coordonați de cadrele didactice au marcat acest eveniment prin diverse activități desfășurate atât on-line cât și în clasă.
    Copiii și membrii comunității au aflat informații despre activitate și despre însemnătatea acestei zile de pe panourile stradale din centrul orașului Căzănești.
    Dintre activitățile copiilor enumerăm: desen stradal, desenat, decupat și asamblat imagini care simbolizează unitatea între statele membre, confecționat panouri informative, au intonat imnul Europei, au citit despre fiecare stat membru în parte ( capitală, steag, monedă, suprafață, locuitori, limba vorbită), copiii de la grădiniță au desenat un  copac (tulpina este Europa, crengile viguroase și susțin frunzele care sunt statele  Uniunii).

































    Aflând de mici de aceste evenimente din istoria poporului român, nădăjduim că vor fi mai responsabili și vor prețui pe înaintașii lor care au luptat pentru viitorul mai bun al poporului român.
  

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu