joi, 18 iulie 2024

 ,,ÎN PAȘI VIOI SPRE BIBLIOTECĂ!”

SĂPTĂMÂNA  A DOUA


    Deși este foarte cald afară, copiii au călcat în număr și mai mare pragul bibliotecii. Activitățile de vară la bibliotecă sunt prilej de socializare, de petrecere a timpului liber în mod constructiv, de descoperit noi talente, de învățare, de exprimare liberă.
    În această săptămână, prima activitate ne-a purtat în continuare pe tărâm medieval. Copiii au aflat, lecturând, că unele orașe s-au format  în interiorul unei cetăți, apărată fiind de un castel. Tot acum au descoperit, că oamenii erau organizați în aceste orașe unde aveau piețe, ateliere și biserică.
    De asemenea, au învățat ce este un blazon și ce reprezintă el pentru fiecare provincie, oraș sau familie nobilă.










  Activitatea a continuat, cu o succesiune de jocuri de logică, gramatică și matematică, în urma cărora am aflat a treia literă din numele personajului negativ din povestea de vacanță.
    Partea de creație am dedicat-o pictatului pe lemn.



























                                        




    A doua activitate din această săptămână, a continuat cu noi descoperiri de la castel și anume cum ajungeau tinerii cavaleri la castel, ce perioadă de pregătire aveau, cum se face investirea unui cavaler, ce arme și haine foloseau în luptă. Astfel au aflat că armura unui cavaler, deși era din metal și cântărea 20-25 de kilograme, era destul de flexibilă pentru a se mișca cu ușurință în luptă.





                                     





    O serie de jocuri interesante și interactive ne-au captat atenția în căutarea celei de-a patra litere din numele personajului nostru.
    Deși este vacanță, puțină gramatică nu strică. Am descoperit cu bucurie că elevii studiază , deoarece au găsit toate sinonimele dintr-un text la prima vedere.



                                       


                                      





                                        










                                       










   
                                        






    La partea creativă, în această săptămână copiii au avut de realizat blazonul familiei, pe care l-au prezentat, exersând libera exprimare. Am aflat că familiile sunt foarte diferite: studiază, călătoresc, ascultă muzica, adoră odihna, sunt fascinați de tehnologie, sunt gurmanzi etc.




























    Copiii sunt minunați! Sunt avizi de noi cunoștințe, le place să fie puși în situații inedite din care ies victorioși de fiecare dată.


















Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu