PROIECT DE VACANȚĂ
,,ÎN PAȘI VIOI SPRE BIBLIOTECĂ!”
Mult așteptata vacanță a sosit! Odată cu ea am început activitățile de vară la bibliotecă. În număr mare copiii au venit spre bibliotecă în pas vioi, pentru că aici petrec timp de calitate, socializează, află informații noi, își îmbunătățesc cititul, descoperă noi talente, participă la activități sportive, se recreează la activități desfășurate în aer liber și exemplele pot continua.
Proiectul de anul acesta a debutat cu prezentarea unei machete, a unei cărți, intitulată ,,În pași vioi spre bibliotecă!”, unde copiii noștri vor fi atât autori cât și personaje. De ei depinde câte pagini o să aibă cartea dar și cât de interesant este subiectul.
Tot pe parcursul acestui proiect, copiii vor avea de completat un jurnal de vacanță.
La prima întâlnire din această săptămână am lecturat o poveste, la finalul căreia am observat că nu știm numele unui personaj. Pe parcursul următoarelor întâlniri, cu ajutorul jocurilor de logică și îndemânare o să identificăm litere, care prin alăturare ne va da numele acestui personaj.
O altă activitate a fost ,,Găsește comoara din bibliotecă!”. Cu ajutorul unor indicii, copiii au identificat cartea de căpătâi a oamenilor, de la cel mai mic care știe să folosească slova până la cei mai în vârstă. Nu știu dacă ați ghicit dar este vorba despre DEX - Dicționarul Explicativ al Limbii Române.
A doua întâlnire din această săptămână a început cu ,,Ora de lectură”, unde am aflat informații despre castele - în ce perioadă s-au construit castelele, de ce s-au construit, câte castele sunt în lume, cine era stăpân la castel, din ce se construiesc, cum se construiesc, ce categorii de muncitori participă la această lucrare, cum identificăm într-un castel ruină zonele cele mai importante ( turn-donjonul, poarta castelului, șemineele, capela, șanțul cu apă, scările în spirală).
A doua literă din numele personajului l-am aflat în urma jocurilor de îndemânare și de creativitate. Știu că este vacanță dar nu trebuie să uităm să scriem, așa că cei mici au avut de făcut o felicitare pentru Cercul Buclucaș, un alt personaj al poveștii și au descoperit cum ne putem folosi cele cinci simțuri pentru a identifica obiecte.
Pentru a destinde atmosfera, am jucat ..Mima”, unde am avut o echipă câștigătoare la diferență mare de cealaltă.
O altă activitate numită ,,Vânătoarea de cuvinte” a pus la încercare vigilența copiilor, aceștia având de găsit într-un anumit timp câteva cuvinte rostite aleatoriu de mine.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu