ZIUA BIBLIOTECII ,,ION CREANGA'' - PRILEJ DE SARBATOARE
,,Fie-va dragi copiii, purtati-va cu ei bland, invatati-i ce e de folos, fiti drepti si-ti vedea ca nu-s salbatici. Schimbati-le
des ocupatia, jucati-va cu ei, caci intre copii trebuie
sa fii si tu copil. Nu va varsati veninul
amaraciunii voastre in sufletul
copiilor, ca-i pacat...''
Ion Creanga
Odata cu prima zi din luna martie, intram oficial in primavara, iar pentru a celebra acest moment, romanii au intiparit in traditie martisorul. Mic simbol al primaverii legat cu fir impletit in rosu si alb, purtat la piept sau la mana de catre femei si fete are o istorie veche pe aceste taramuri. Acesta a fost creat cu rol de talisman menit sa poarte noroc, sa faca trecerea dinspre iarna spre primavara si sa insoteasca urarile de dragoste , sanatate, bucurie si bunastare.
Dar pentru biblioteca noastra, 1 Martie mai are o semnificatie. Dupa cum v-am obisnuit aceasta zi este sarbatorita in biblioteca noastra cu mare fast, deoarece este ziua bibliotecii.
La 1 martie 1837 s-a nascut marele scriitor Ion Creanga si asa cum se cuvine aceasta zi o inchinam lui, scriitorului printr-o serie de manifestari culturale desfasurate in biblioteca, printre carti, asa cum ii place povestitorului.
Pentru al doilea an consecutiv, biblioteca s-a dovedit a fii neincapatoare pentru multimea de copii, parinti, invatatori si membrii ai consiliului local.
Copiii de la clasa pregatitoare pana la clasa a IV-a s-au pregatit din timp si cu multa constiinciozitate pentru a pune in scena cinci dintre povestile lui Creanga.
Parintii s-au bucurat vazand cat talent au copiii lor si cum dau viata personajelor din povesti.
Dintre povestile puse in scena amintim: ,,Punguta cu doi bani'', ,,Capra cu trei iezi'', ,,Fata babei si fata mosneagului'', ,,Danila Prepeleac'', ,, Pupaza din tei''.
In cadrul actiunii s-a organizat si o expozitie de carte pentru a apropia copiii de lectura.
La finalul activitatii, elevii au impartit martisoare doamnelor din biblioteca, martisoare confectionate de copiii de la gradinita din localitate.
Aceste actiuni au ca scop cunoasterea si constientizarea valorilor culturale pe care le avem, promovarea culturii nationale si antrenarea întregului personal al scolii intr-o activitate care innobileaza sufletul.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu