luni, 2 aprilie 2018




                  ,,CARTEA PENTRU INIMA DE COPIL''

 
           Sub aceasta deviza am sarbatorit pe 2 aprilie Ziua Internationala a Cartii pentru Copii si Tineret. Chiar daca sunt in vacanta copiii au raspuns afirmativ invitatiei de a participa la o serie de activitati culturale, menite sa omagieze pe cel care a fost Hans Christian Andersen - cel mai mare scriitor de carti pentru copii. Scopul fiind acela de a insufla dragostea de carte si de a indrepta atentia  copiilor catre carte.
         Ziua de 2 aprilie nu a fost aleasa intamplator, este ziua in care s-a nascut marele povestitor.
         Pentru inceput copiilor li s-au prezentat noutatile editoriale sub forma unei expozitii.
 
 
 
            Copiii au fost foarte activi. Impartiti in doua echipe, plini de emotie , au intrat in jocul meu si au recunoscut personajele, povestile din care fac parte , au citit impreuna si au povestit, au participat la un concurs de verificare a cunostintelor literare.
        O alta activitate a constat in gasirea cuvintelor lipsa din formulele de introducere sau formulele de incheiere ale unor povesti. De asemeni au completat cuvintele lipsa din titlurile unor povesti.
 
 








 
 
             
 
 
 
 
 
 
 
 
 
              
 
 
           Copiii au participat la un alt concurs , de data aceasta la un concurs de creatie. Ascultând o poveste pentru prima data, au fost provocati sa isi inchipuie finalul povesti. Creatiile au fost unele mai interesante ca altele, iar trei dintre copii au scris acelasi final ca al autorului.
 



 
 
 
             
 
 
 
 
 
 
 
 
             
 
 
             O activitate care i-a bucurat si i-a solicitat mai mult, a fost povestirea unei opere literare cu cat mai putine amanunte, care trebuia sa fie recunoscuta de echipa adversa.
 
 




 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
              
 
             
 
          La toate activitatile copiii s-au descurcat foarte bine. De aici trag concluzia ca:,, Ai nostri copii citesc! Citesc mult si de calitate.''  Elevii au demonstrat ca imbogatirea vocabularului si a imaginatiei se face prin lecturarea cartilor educative si distractive. 
       La finalul activitatii au vizionat ,, Lebedele'' de Hans Christian Andersen
               
      

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu