vineri, 1 februarie 2019





        ,,CITIM CA SA S.T.I.M. .... POVESTI LA O CEASCA DE CEAI''


                     ZIUA INTERNATIONALA A CITITULUI IMPREUNA





               Ziua Internationala a Cititului Impreuna se sarbatoreste de cativa ani si in Romania. Prin aceasta se urmareste sa se cultive beneficiile si frumusetile cititului impreuna in rândul copiilor si adultilor.
           Spunem ca citim impreuna când doua sau mai multe persoane se aduna cu o carte deschisa in fata lor citind cu voce tare, in timp ce ceilalti asculta, privesc, isi imagineaza si se implica in poveste in felul lor.
A citi inseamna a pasi printr-o usa, in alta lume deseori magica si misterioasa, mana in mana cu ceilalti.
           Cititul impreuna se poate intampla intre mame si baieti, tati si fetite, bunici si nepoti, surori si frati, profesor elev, intre prieteni.
           Cititul impreuna in special intre adulti si copii este una dintre cele mai frumoase activitati din lume, daca o faceti cum trebuie si in special daca e facuta zilnic.
           Ziua Internationala a Cititului Impreuna s-a sarbatorit si in biblioteca noastra.
           Atelierul de lucru in biblioteca isi propune sa ofere copiilor prilejul de a descoperi lumea fascinanta  a stiintelor observând, adresând intrebari, formulând idei si ipoteze legate de stiinta si tehnologie.
Atelierul are in vedere dezvoltarea  limbajului, largirii ariei de cunoastere, stimularea si dezvolatarea creativitati si a gandirii libere.
           I-am primit pe elevii clasei a III - a coordonati de doamna invatatoare Radu Dorina, intr-o atmosfera placuta, cu ceai cald si aromat, cu biscuiti si focul arzand linistit in soba ca la bunica acasa.
Copiii chiar asa au exclamat:,, Ne faceti sa ne simtim ca la bunici!''
 
                                                      
 
 
 
 

                Le-am lecturat copiilor cateva povesti terapeutice, cu talc, cu teme si exemple care sa ii ajute sa isi infranga anumite temeri.
In jocul nostru a intrat si doamna invatatoare, apoi copiii rand pe rand au citit dintr-o poveste.
 
                                                         
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

                Sorbind din ceaiul fierbinte, simtindu-se adulti, copiii au dezbatut pe tema aleasa fiecare spunandu-si opinia . La final toti au fost mai dezinvolti mai increzatori in propriile forte, de unde tragem concluzia ca obiectivul nostru a fost atins.
 
                                                          
 
 

 

                Dragostea de lectura si de carti este unul dintre cele mai mari daruri pe care orice adult le poate oferi unui copil.
 


 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu