miercuri, 2 februarie 2022

 ZIUA INTERNAȚIONALĂ A CITITULUI ÎMPREUNĂ

,,ZICI CU DRAG, CITEȘTI CU SPOR!”

,,Cartea este un cadou pe care poți să îl desfaci o dată, și încă o dată, și încă o dată...”


    Ce înseamnă ,,Citim împreună?” Citim împreună atunci când una sau mai multe persoane se alătură unei alte persoane care citește cu voce tare, ascultă, privesc, își imaginează și se implică în poveste fiecare în felul lui, dar împreună. Citesc împreună mame, bebeluși, bunici, nepoți, frați, surori, profesori și elevi.
    Prin citit ne îmbogățim vocabularul, ne concentrăm atenția, ne dezvoltăm limbajul, ne dezvoltăm sentimente de încredere în forțele proprii, curaj și empatie.
    Milioane de oameni din peste 100 de țări citesc împreună și împărtășesc povești pentru a promova cititul. Este o campanie de promovare a bucuriei, frumuseții și beneficiilor lecturii.
    În fiecare an, în luna februarie sărbătorim Ziua Internațională a Cititului Împreună alături de elevii Școlii Profesionale Căzănești.
    Anul acesta am desfășurat activitatea în data de 2 februarie alături de elevii clasei pregătitoare și a III - a B coordonate de doamnele învățătoare Mirică Zoica și Radu Dorina.
    Tema de anul acesta a fost ,,Zici cu drag, citești cu spor!”. Elevii clasei a III -a au citit cu drag colegilor mai mici poveștile: Iepurele și lupul, Boierul și Păcală, Găina Roșie, Iepurele și Broasca țestoasă ș.a.
    La rândul lor cei mici i-au răsplătit pe colegii mai mari cu aplauze și cântece ale copilăriei. 
    Pe parcursul activității copiii au primit ecusoane, semne de carte și diplome.























    Citind copiii au pășit pe tărâmul fermecat al imaginației identificându-se cu personajele lor favorite, pentru ca apoi să dezbată în diverse moduri textul citit, prin povestit sau redactarea unui desen.




CITIM ÎMPREUNĂ

În cărți putem afla de toate:
Legende, poezii, povești,
Atâtea lucruri minunate...
Cât de plăcut e să citești!

Când, împreună, toți citim,
Plutim, vrăjiți, mai sus de nori,
Precum în vis călătorim
Și adunăm, din cărți, comori.

                           Vali Slavu



Un comentariu:

  1. Bravo, copii! Iubiți cartea! Ea deschide mintile și dezvoltă caractere!
    Felicitări cadrelor didactice și doamnei bibliotecar!

    RăspundețiȘtergere