duminică, 30 iulie 2023

 BIBLIOTECA DE VACANȚĂ

SĂPTĂMÂNA A PATRA




    Șirul activităților a continuat și în săptămâna a patra. De data aceasta ,,maestru de ceremonii” a fost doamna viceprimar Andronache Viorica, care prin experiența de învățător, i-a ghidat și i-a antrenat pe copii în diverse activități.

    Săptămâna a debutat cu lectura ,,Povestea opincii și a iei”. Plecând de la această poveste și inspirându-se din cărțile de pe rafturile bibliotecii, copiii au realizat și decorat costume populare românești, în miniatură. Ce-i drept, din hârtie! Încercați și voi! Dați frâu liber imaginației! Eliberați copilul din voi! Vedeți dacă reușiți să-i depășiți!


































    Apoi au realizat ,,Copacul recunoștinței”, în care au trecut cele mai sincere gânduri îndreptate către cei cărora le sunt recunoscători.












    Întrebați ce reprezintă pentru ei vacanța și România, au dat răspunsuri variate și interesante, care ne-au arătat că atât de la școala, cât și din concedii, cunosc foarte bine spațiul mioritic.










    A doua întâlnire din această săptămână a continuat cu binemeritata ,,Oră de lectură”, după care au confecționat fluturi din hârtie, pictați simetric. S-au întrecut în a-și etala talentul și au cântat făcând activitatea mai distractivă.




















    O altă activitate denumită ,,Sinonime - Antonime”, i-a readus pe băncile școlii și i-a făcut să se întreacă în a da răspunsurile potrivite. 





    După atâta trudă, au fost răsplătiți cu pizza și suc.