BIBLIOTECA DE VACANȚĂ
Săptămâna a treia din proiectul ,,Biblioteca de vacanță”, ne-a purtat pe meleaguri de poveste prin intermediul fabulelor ,,Măgarul și cățelușul” și ,,Corbul, gazela, țestoasa și șoricelul”, din care am învățat următoarele: - fiecare om este potrivit la locul său de muncă;
- invidia nu ajută la nimic, decât urâțește sufletul apoi chipul;
- prietenii la nevoie se cunosc.
În această săptămână copiii au avut de creat povești. Pe baza a cinci imagini au avut de scris câte o poveste, fiecare având altă acțiune. Vă las să citiți poveștile lor și să le apreciați! Ne iertați că avem câteva greșeli! Promitem că o să ne îndreptăm!
La partea practică au realizat felicitări și mici tablouri folosind tehnica quilling.
A doua întâlnire din această săptămână a început cu lectură. De data aceasta copiii au citit. Ei au învățat din fabulele ,,Cerbul care se oglindea în apă” și ,,Morarul, fiul și măgarul” că trebuie să ne mulțumim cu ce avem, că nu tot ce e frumos este de folos și că orice-ai face lumea nu o mulțumești.
Am continuat cu un subiect nou pentru ei și anume ,,frământări de limbă” sau ,,încurcături de limbă”. Ce sunt acestea? Sunt fraze încâlcite, alcătuite numai din combinații de cuvinte greu de rostit, cu spunerea cărora repede și fără greșeală, se ia la întrecere tineretul pe la șezători.
Așa numitele frământări de limbă sunt utile în dezvoltarea limbajului copiilor și reprezintă un excelent suport pentru activitatea de logopedie. Vă rog să exersați și dumneavoastră!
O altă temă abordată săptămâna aceasta a fost deslușirea unor ghicitori. Rând pe rând au citit ghicitori, răspunsul fiind dat de ceilalți copii.
La partea practică au definitivat felicitările și mini tablourile prin tehnica quilling.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu