joi, 8 august 2024

 ÎN PAȘI VIOI SPRE BIBLIOTECĂ!

SĂPTĂMÂNA A CINCEA


                        

    Ne apropiem cu pași repezi de finalul proiectului nostru, proiect plin de activități educative și distractive, din care fiecare a avut câte ceva de învățat.

    În această săptămână partea de lectură am rezervat-o poveștilor terapeutice, am citit ,,Povești pentru inimă și suflet”.

Am aflat că este bine să ne recunoaștem greșelile, pentru că ele vor fi iertate, precum și care sunt consecințele unor relații inadecvate de grup.

    Pentru că ne-a plăcut să ne jucăm cu lut, am continuat și în prima întâlnire din această săptămână. Trebuie să recunoaștem că de data aceasta ne-au ieșit mult mai bine. 

     Cu siguranță aveți și dumneavoastră idei și vreți să le puneți în practică! Vă așteptăm!

     Activitatea a fost ca o pagină de istorie. Copiii au aflat cine este Constantin Brâncuși și rolul său în patrimoniul cultural al poporului român, dar și în Patrimoniul UNESCO.



































                                       




    În partea a doua a săptămânii, în urma poveștilor terapeutice,  am văzut cât este de important să încurajăm copiii creativi, să-i lăsăm să se îndrepte spre ce le place lor, nu spre ce ne place nouă.

    Pentru că suntem în postul Adormirii Maicii Domnului, am lansat invitația Părintelui Paraschiv Sorinel, de a se alătura proiectului nostru. A primit cu bucurie această invitație și le-a vorbit copiilor despre semnificația acestei sărbători, despre post, despre cum îl încununăm cu Taina Spovedaniei și Taina Împărtășaniei, despre faptul că Maica Domnului a adormit pe pământ pentru a învia în ceruri, alături de Fiul Său, ca să ne fie mamă tuturor creștinilor.

Activitatea a continuat cu un atelier de colorat sau pictat imagini care o întruchipează pe Maica Domnului și adormirea Sa. Diversitatea culorilor, multitudinea de combinații a făcut să avem o expoziție inedită de desene.

    Spre finalul activității copiii s-au relaxat cu un joc de aruncat cercuri la țintă, testându-și în acest fel și abilitățile sportive.
































































  







Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu